Management focus

Slider

Management focus

Management perikelen?
Hoe vaak gebeurd het niet dat een team wordt samengesteld in een organisatie waarin ieder met zijn eigen visie, kennis en kunde maar even moet samenwerken. Vaak ontstaan hier teveel verschillende belangen, worden er taken verdeeld die niet bij je passen en waarbij ieders kwaliteit en identiteit over het hoofd wordt gezien.

Doel
Het doel van een (management)team is dat er efficient wordt samengewerkt, krachten en ideeen worden gebundeld en nieuwe inzichten worden gecreeerd. Een objectieve begeleiding helpt om eerst eens kennis te maken met elk teamlid en te kijken waar zijn of haar kwaliteiten liggen. Er zal eerst respect moeten zijn voor elkaar, alvorens er productief kan worden samengewerkt. Individuele begeleiding van jou persoonlijk in een team is ook mogelijk. Je ontvangt in dit geval een 1 op 1 begeleiding waarin jij jouw plaats inneemt in het team en de teamleden jou zullen respecteren.
Schakel hulp in
Indien er problemen en wrijving is ontstaan in het team of wanneer je dit al ziet aankomen, neem dan direct contact met mij op en laat mij jullie helpen een echt team te worden. Kennis van de branche is hierin zeker niet noodzakelijk. Bel 06-20002129

Stel hier uw vraag